Tipy na 3 zdravé těstovinové obědy když „jedete“ low carb nebo keto
Že low carb nebo keto dieta a těstoviny nejdou dohromady? To je omyl. Na trhu dnes koupíte jak těstoviny proteinové, tak konjakové. Proteinové těstoviny uvaříte jako běžné těstoviny v osolené vodě a pak už stačí je jen správně upravit – ať už je uděláte se zeleninou, masovou omáčkou nebo se smetanou. Konjakové těstoviny jsou na přípravu ještě rychlejší, nevaří se. Stačí je totiž jen vyndat z obalu, propláchnout vodou a upravit tak, aby vám chutnaly.
3 super rychlé recepty ze zdravých těstovin
Těstoviny s tuňákem a rajčaty
- Konjakové těstoviny
- Konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
- Nadrobno nakrájená rajčata
- Menší cibuli
- Česnek
- Parmazán
- Olivový olej
- Bazalku (čerstvou nebo sušenou)
- Sůl a pepř
Konjakové těstoviny vyndejte z obalu a propláchněte pod tekoucí vodou. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte na kolečka nakrájený česnek a nechejte jej rozvonět (pozor na připálení, česnek by při něm zhořkl). Po chvilce k česneku přidejte nakrájenou cibuli, rajčata a tuňáka i se šťávou. Chvilku nechte dusit. Jako poslední přidejte konjakové těstoviny, které ve vzniklé směsi prohřejte. Dosolte a opepřete dle vaší chuti. Na talíři ještě posypte strouhaným parmezánem.
Pad thai s krevetami
- Konjakové nudle
- Olej
- Česnek
- Krevety
- Vejce
- Zelené fazolky
- Červenou papriku
- Jarní cibulky
- Pražené arašídy
- Limetku
- Koriandr
- Na omáčku:
- Rybí omáčku
- Sójovou omáčku
- Čekankový sirup
- Rýžový ocet
- Sriracha omáčku
- Arašídové máslo
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku. Ve velké pánvi nebo ve woku rozpalte na střední teplotu olej. Vložte nadrobno nakrájenou červenou papriku, česnek a krevety. Chvilku restujte a pak směs posuňte k jedné straně pánve. Na prázdnou část nalijte ještě trošku oleje a na něj rozklepněte vejce. Míchejte a po chvíli přidejte konjakové nudle, omáčku, nakrájené fazolky a arašídy. Vše spojte v pánvi dohromady. Před podáváním posypte zelenou částí jarních cibulek, arašídy a koriandrem. Zakápněte šťávou z limety.
Těstoviny Aglio Olio
- 1 balíček proteinových těstovin
- 2 stroužky česneku
- 1 feferonku
- Olej
- Sůl
- Parmazán
Proteinové těstoviny uvařte podle návodu v mírně osolené vodě. Oloupejte česnek a nakrájejte ho na tenké plátky. Červenou pálivou papričku nakrájejte na kolečka a dejte stranou. Na oleji orestujte tenké plátky česneku a na kolečka nakrájenou papričku. Přidejte uvařené těstoviny a vše důkladně promíchejte. Dle potřeby dosolte. Zasypejte strouhaným parmezánem.