Nadýchané kmínové keto houstičky
I přes to, že pečivo má většina z nás jako každodenní a běžnou součást jídelníčku, při přechodu na nízkosacharidovou stravu je lepší se mu vyhnout. Ve většině druhů klasického pečiva se najdete pšeničnou moukou, která obsahuje velké množství sacharidů. Jejich přemíra v jídelníčku ale spolehlivě vede k nárůstu váhy. A nadváha či dokonce obezita zvyšují riziko vzniku některých civilizačních onemocnění. My pro vás máme tip, jak obyčejné kalorické pečivo snadno a chutně nahradit. Tento recept se skvěle hodí nejen do keto diety, ale i do low carb stravování
Ingredience
¾ odměrky sýrové nebo zeleninové omelety KetoMix
jeden bílek
lžička drceného kmínu
celý kmín a lněné semínko na posypání
Postup
Směs na omeletu Ketomix rozmíchejte v 50 ml vody. V druhé misce si vyšlehejte bílek, který se vzniklým těstíčkem jemně promíchejte. Přidejte drcený kmín. Ze vzniklého těsta vytvarujte houstičky a posypejte semínky. Pečte cca 20 minut na 200°C na pečícím papíru.