Avokádové guacamole se zapečenými nachos
I během hubnutí s ketonovou dietou si člověk může zamlsat. Nízkosacharidové nachos…
Krémová cuketová polévka nikdy neurazí. Tato varianta receptu je chutná a dokonce i vhodná pro nízkosacharidovou dietu.
Ingredience
Cuketa
Česnek
Bazalka
Petrželka
750 ml zeleninového vývaru
Sůl
Pepř
Olivový olej
Zakysaná smetana na dozdobení
Postup
Omytou cuketu oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Společně s nastrouhaným česnekem a listy bazalky kostičky cukety osmahněte v hrnci na menším množství oleje. Celou směs osolte a opepřete. Cuketu opékejte na pánvi cca 10 minut dozlatova (než změkne). Změklou cuketu zalijte zeleninovým vývarem a vařte 8-10 minut. Poté celou směs rozmixujte a přidejte najemno nakrájenou petrželku. Dozdobit můžete lžičkou zakysané smetany.
Tipy pro vás: