Menu

Italská cuketová polévka

3. 5. 2023
2 minut čtení

Krémová cuketová polévka nikdy neurazí. Tato varianta receptu je chutná a dokonce i vhodná pro nízkosacharidovou dietu.

Ingredience

Cuketa

Česnek

Bazalka

Petrželka

750 ml zeleninového vývaru

Sůl

Pepř

Olivový olej

Zakysaná smetana na dozdobení

Postup

Omytou cuketu oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Společně s nastrouhaným česnekem a listy bazalky kostičky cukety osmahněte v hrnci na menším množství oleje. Celou směs osolte a opepřete. Cuketu opékejte na pánvi cca 10 minut dozlatova (než změkne). Změklou cuketu zalijte zeleninovým vývarem a vařte 8-10 minut. Poté celou směs rozmixujte a přidejte najemno nakrájenou petrželku. Dozdobit můžete lžičkou zakysané smetany.

Tipy pro vás:

  • Místo zeleninového vývaru můžete použít i vodu
  • Pokud se vám polévka zdá málo dochucená, zde jednotlivé porce dochutit odměrkou Ketomix zeleninové polévky

Líbil se vám článek?
Sdílejte jej s přáteli