Celerový pečený chlebíček z omelety
Ačkoliv celer nemusí být jednou z vašich nejoblíbenějších ingrediencí, jde zpracovat chutně mnoha způsoby. A jedním z nich je právě celerový chlebíček, který si můžete rychle a snadno doma upéct i v době, kdy držíte ketonovou nebo nízkosacharidovou dietu.
Ingredience
Odměrka Ketomix omelety
Prášek do pečiva
40 g celeru
Bílek
Petrželka
Lněné semínko
Sůl
Postup
Zhruba 3/4 odměrky omelety rozmíchejte v 50 ml studené vody a přidejte vyšlehaný bílek. Směs osolte a přidejte špetku prášku do pečiva. Omytý celer si nakrájejte na menší kousky společně s pažitkou a přidejte do směsi. Ze vzniklého těsta vytvarujte chlebíčky, které si položte na předem připravený plech vyložený pečícím papírem. Chlebíčky před pečením posypejte hrubou solí a lněným semínkem, pak pečte na 200°C cca 20-25 minut.
Tipy pro vás
- Pokud se vám těsto bude zdát moc řídké, můžete přidat trochu směsi na omeletu
- Pokud se vám těsto bude zdát moc husté, můžete přidat malé množství vody