Celerová polévka s palačinkou
Celer se dá zpracovat na spoustu způsobů a jeden z nich je například krémová polévka. Díky nízkému obsahu sacharidů si na ní můžete bez výčitek pochutnat i v období hubnutí.
Ingredience
200 g celeru
250 ml zeleninového vývaru
bobkový list
nové koření
sůl
pepř
palačinka Ketomix
Postup
Oloupaný celer nakrájejte na menší kostičky a dejte vařit do 250 ml zeleninového vývaru. Přidejte pár kuliček nového koření, jeden bobkový list, dosolte, opepřete a vařte do měkka cca 30 minut. Potom vyndejte koření a celer s vývarem rozmixujte do hladkého krému. Těsto na palačinku připravte podle návodu na etiketě. Jakmile máte těsto hotové, osmažte na pánvi na malém množství leje z každé strany cca 3 minuty. Palačinku pak nakrájejte na tenké proužky a podávejte k polévce. Dobrou chuť.