Burákové mlsky
I mlsat se dá zdravě. A to například s našimi burákovými sušenkami, které se hodí nejen na Vánoce. Po cukru v těchto lahodných sušenkách nenajdete ani stopy, a přes to si pochutnáte. Díky nízkosacharidovému složení je tato dobrota vhodná i pro období ketodiety.
Ingredience
2 lžičky Ketomix vanilkové příchutě
2 balení Čekanko-arašídového krému
120 g kokosové mouky
1 tabulka čokolády bez cukru
Postup
Čekanko-arašídový krém povolte na mírném plamenu. Přidejte kokosovou mouku, vanilkovou příchuť a ze směsi rukou vypracujte těsto. Z hotového těsta pak vytvořte menší kuličky. Ty vykládejte na tác/talíř. Jakmile je všechno těsto zpracované, kuličky zmáčkněte do tvaru sušenek a přesuňte do mrazáku. Zatímco sušenky v mrazáku tuhnou, v hrnci si roztopte čokoládu. Zmrzlé sušenky pak do rozteklé čokolády namáčejte. Jakmile jsou všechny sušenky pokryté čokoládou, dejte je na pár hodin zatuhnout do lednice a máte hotovo.
Tipy pro vás
- tác, na který sušenky pokládáte, můžete vyložit pečícím papírem – sušenky se pak budou lépe sundávat a nepřimrznou k tácku